News
 
 
Gigs:
 
Date Venue, Location
1 Oct 2016 Jailhouse Club, Metz (FR)
2 Feb 2016 JH SOHO, Leuven (BE)
  see gigs for more details..
 
Demo release on Bandcamp (Aug 2015). "Excellent musicianship and vocals. Complex and interesting songs. Absolutely top notch metal with prog leanings. Highly Recommended!".
Video on YouTube of "The Spot", gig in Zeist
 
      Book Abaco via Plugify or Gigstarter, or email bookings[a]abaco.nl
 
Roadburn: "Abaco, from Amsterdam, have fused elements of Tool and Meshuggah to come up with a very interesting take on stoner and math-rock that is completely infectious."
Oor magazine: "..het viertal doet wel degelijk aan een inventieve tak van stoner grunge die - gedomineerd door sombere, onrustig omrollende gitaarriffs en donkergetinte stevige-halen-vocalen - in vier nummers heerlijk zwaar op de maag valt"
Lords of Metal: "Neem een snufje Meshuggah, een tikkeltje van Kyuss en een flinke portie Tool met daarbij het aanstekelijke gitaarspel van, pakweg, Jimmy Page en je krijgt Abaco. Niet de minste bands om een nog maar één demo rijk zijnde band mee te vergelijken, maar de muziek van Abaco is dan ook retestrak. Muziektechnisch gezien is het in ieder geval, samen met de nieuwe A Perfect Circle, één van de betere werken die de laatste tijd is uitgebracht. Petje af voor Abaco. Nog geen jaar bij elkaar en dan al op de proppen komen met een demo die ver boven de gemiddelde metalplaat uitstijgt. Uitgebalanceerd, complex en bovenal ongekend goed! Nu nog een platencontract!"
 
At Melkweg opening for Eagles Of Death Metal At Melkweg opening for Baroness